top of page
Keyboard and Mouse

PROJECT API: nieuwe mogelijkheden voor BAS
 


De grote diversiteit aan klanten van Fadiro maakt dat de wensen van gebruikers ook heel divers zijn.

De één wil mogelijkheden om data te exporteren, een ander wil graag data importeren. Weer een ander ziet het liefst vele diensten gekoppeld in BAS, maar ook externe dienstenleveranciers vragen om koppelings-mogelijkheden met BAS.

 

De diversiteit maakt dat het onmogelijk is om door Fadiro zelf alle verschillende koppelingen te onderhouden en op maat te maken naar de wens van de betreffende afnemer of dienstverlener.

 

API (Application Programming Interface) techniek maakt het mogelijk om BAS toegankelijker te maken voor externe partijen en hierin een standaard aan te bieden aan de verschillende partijen.

Wij onderhouden de API en bieden deze standaard aan partijen aan. Partijen kunnen dan zelf aan de slag om te koppelen met BAS. Tenslotte weten die partijen vaak ook zelf beter hoe hun dienstverlening of producten moeten worden aangeboden.

 

Het inlezen van boekingen geschiedt momenteel met xml techniek waarbij de ANVR standaard wordt gehanteerd. Met de in ontwikkeling zijnde API techniek kunnen boekingen ook op die wijze ingelezen worden. Als aan alle voorwaarden wordt voldaan, kunnen dossiers zelfs geheel automatisch worden verwerkt!

Gegevens uit BAS halen kan straks ook met de API techniek wanneer je bijvoorbeeld gegevens uit je BAS administratie in een ander systeem verder wilt bewerken.

In 2021 zijn wij begonnen met het uitbreiden van BAS met de API techniek. 2022 zal in het teken staan van het verder ontwikkelen van de techniek en het stap voor stap in gebruik nemen.
 

bottom of page