Iedere boeking van een Sambasso merk wordt via de Sambasso reisspecialist afgehandeld.

Altijd voor jou!

THE 7 SAMBASSO FACTS

Sambasso. Wat is Sambasso en wat kan Sambasso nu voor mij betekenen?

Dat en meer proberen we je op deze pagina uit te leggen.

De oorsprong

Als marktleider zag Fadiro de veranderingen bij de reisagenten voorbij komen:

 • steeds minder beschikbaar aanbod in leveranciers

 • steeds lagere commissies en andere verdiensten

 • afzwakking van de sterke agentengroeperingen

 • sterke afname van het aantal reisbureaus

Al deze veranderingen zijn zorgwekkend in het voortbestaan van de reisagent. Fadiro gelooft in het bestaansrecht van de goed geoutilleerde reisagent, voor nu en in de toekomst.

Door bundeling van de krachten kunnen er nieuwe kansen gecreëerd worden voor de reisagent, maar ook voor touroperators die toekomst zien in samenwerking met deskundige reisagenten.

De oprichting

Fadiro is BAS en alle dienstverleningen daaromheen. Voor oplossingen in bovenstaande problematiek vonden wij dat dit in een aparte onderneming moest worden ondergebracht.

Een apart bedrijf dus die streeft naar hernieuwde samenwerkingen tussen reisagenten en touroperators.

Gebruik makend van de techniek van BAS. Samen met BAS dus sterk ondernemen.

Hieruit is de naam Sambasso ontstaan.

Het merkenprincipe

Sambasso is dus een samenwerking tussen reisagenten (door ons 'reisspecialisten' genoemd) en leveranciers.

Reisagenten kunnen deelnemer worden van Sambasso en daarmee alle producten van de bij Sambasso aangesloten leveranciers verkopen.

Voor iedere samenwerkende leverancier stelt Sambasso een merknaam beschikbaar waaronder de leverancier zijn producten dient aan te bieden.

De merknamen zijn en blijven eigendom van Sambasso, zodat een leverancier nooit met die merknaam de markt rechtstreeks kan benaderen. Elke boeking onder een Sambasso merknaam wordt afgehandeld door een Sambasso reisspecialist.

De techniek met BAS

Een bij Sambasso aangesloten leverancier stelt een boekbare website tot zijn beschikking onder de Sambasso merknaam, waar consumenten uit het aanbod een keuze kunnen maken en, afhankelijk van het soort product, een boeking kunnen maken. De boeking zal altijd gekoppeld worden aan een Sambasso reisspecialist.

Met de techniek van BAS zal een reisspecialist ook klanten voor zich kunnen winnen. Klanten per e-mail een (speciale) link sturen naar een bepaalde aanbieding op de website van één van de Sambasso leveranciers, biedt de reisspecialist de mogelijkheid om een klant aan zich te binden. De techniek zorgt ervoor dat de klant automatisch wordt gekoppeld aan de betreffende reisspecialist. Heb jij zo'n link gestuurd en maakt de klant online nu een boeking, dan komt die boeking dus bij jou als Sambasso reisspecialist terecht!

Een klant op je reisbureau die nog niet wil beslissen ben je niet zomaar kwijt aan een merk dat ook aan directe verkoop doet!

Sambasso app

Niet alleen reismerken, maar ook de mogelijkheid om een app te gebruiken biedt Sambasso voor haar deelnemers. De klant kan de app downloaden op een iPhone of Google gebaseerde smartphone. In de app staan dan de reisgegevens, documenten, maar belangrijker: de klant kan via de app ook tips op locatie bekijken en eventueel extra's bijboeken. Waar voorheen de reisspecialist tot aan vertrekmoment in beeld was, is hij/zij dat nu ook tijdens de reis!

Reisspecialisten, klanten en lokale leveranciers kunnen hun tips kwijt in de app. En tips waarbij de klant in de app een boeking kan maken, levert een commissie op voor de reisspecialist. Absoluut uniek en nog niet eerder vertoond bij reisbureaus!

Reisbureaus die deelnemer zijn van Sambasso kunnen de standaard Sambasso app gebruiken of ervoor kiezen om de app in eigen look and feel te gaan gebruiken.

Een aantal reisbureaus maakt daar al gebruik van.

De app wordt gebouwd door Travelia, een specialist die de ervaringen uit de reisbranche combineert met data-verwerkingen.Vanuit BAS worden de dossiergegevens automatisch aan de app aangelevert, zodat de klant de actuele stand altijd bij de hand heeft.

The 7 Sambasso facts

Sambasso heeft de kern van Sambasso samengevat in het geluksgetal 7, "the 7 Sambasso facts":

 • Altijd voor jou. Hoe de klant ook boekt, in de winkel of online, de boeking is van en voor jou!

 • Jij wordt altijd beloond. Actief met de merken van Sambasso aan de slag en jij wordt altijd beloond.

 • Integratie in BAS. Unieke integratie met BAS, waardoor je beschikt over vele standaard tools

 • Top commissies. Sambasso heeft de basiscommissies voor je geregeld met de leveranciers.

 • Eigen merken. De Sambasso merken zijn en blijven eigendom van Sambasso, dus nooit direct!

 • Exclusiviteit. De Sambasso merken zijn exclusief voor de reisretail.

 • Sambasso App. Unieke en veelzijdige app met tips voor je klant.

Met deze zeven sterke punten van Sambasso weet je kort en bondig wat Sambasso voor jou kan betekenen. Sambasso is er voor jou en wij zijn voor samenwerken:

Sambasso, Samen verder!