top of page

Optimale sturing BAS van Calamiteitenfonds en SGRZ


De op 1 juli jl. toegepaste nieuwe wetgeving inzake Pakketreizen, heeft ertoe geleid dat reisagenten de nodige veranderingen moesten doorvoeren in hun werkzaamheden. BAS is daar op aangepast om de reisspecialist zoveel mogelijk te ontzorgen.

Eén van de veranderingen is dat de heffing van het Calamiteitenfonds nu plaatsvindt bij de reisagent en niet meer bij de (aangesloten) touroperator. ANVR leden zijn verplicht om zich aan te sluiten bij het Calamiteitenfonds en omdat BAS juist ook is ingericht voor ANVR reisbureaus, is de registratie van Calamiteitenfonds in BAS een automatisch proces. Op basis van de invoer van gegevens is BAS in staat om te bepalen of Calamiteitenfonds van toepassing is of niet.

Hetzelfde geldt voor SGRZ. Een reisbureau die een reis verkoopt aan een zakelijke relatie, waarmee geen raamovereenkomst is afgesloten, dient de financiële zekerheid voor de klant geregeld te hebben. Omdat SGR alleen voor consumenten van toepassing is, kunnen reisbureaus die met zakelijke relaties werken, zich aansluiten bij SGRZ. In BAS wordt geregistreerd of SGRZ van toepassing is, om de hiervoor af te dragen premies te kunnen vaststellen.

Door deze standaardvoorzieningen ontzorgt BAS de ANVR reisspecialist, die vooral bezig moet zijn met advisering en verkoop van reizen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page