top of page

"Ieder z'n vak, laat ons maar boekhouden..."

BAS betekent de dossieradministratie van je reisbureau. Daar ligt onze kennis. Als geen ander weten wij dus hoe een administratie van een reisbureau moet zijn. Daarom kunnen wij ook die taak op ons nemen, zodat je je volledig kunt richten op het doel van de onderneming, het verkopen van reizen.
Zo vraagt de BTW in de reisbranche om goede verwerking. Fadiro kan hier voor zorgen, inclusief de ICP aangifte. Doet je accountant geen ICP aangifte voor je of weet je niet wat dit is? Grote kans dat dit dan niet voor je administratie gebeurt, terwijl dit wel verplicht is!
Fadiro doet dit graag voor u.
 
In combinatie met het eigen product BAS biedt Fadiro een hoge kwaliteit aan administratieve dienstverlening voor een reisbureau met een waarborg voor continuïteit door een team van medewerkers die zich met deze dienstverlening bezig houdt.

 

De meest voorkomende werkzaamheden op een rijtje:

 

 • Kostenfacturen
  Invoeren van de kostenfacturen in Exact Online. Kostenfacturen betreffen niet de facturen van leveranciers die in de dossieradministratie van BAS verwerkt dienen te worden.
   

 • Bankafschriftverwerkingen
  Invoeren (kopieën van) bankafschriften ter verwerking in Exact Online. Dit betreft niet de bankafschriften die betrekking hebben op de dossieradministratie in BAS.
   

 • Journalisering BAS
  Wij zorgen voor de maandelijkse journalisering van mutaties vanuit de BAS-administratie naar Exact Online. Fadiro controleert de juistheid en volledigheid van de Journaalposten.
   

 • Afrekenstaten Verzekeringen
  Wij zorgen voor de maandelijkse verwerking en verzending van de verzekeringsstaten.
   

 • Rekening-courant Verzekeringsmaatschappij
  Wij voeren de mutaties in van de maandelijkse rekening-courant mutaties van de verzekeringsmaatschappij(en) inzake de verkochte verzekeringen.
   

 • Aangifte Omzetbelasting
  Wij berekenen en dienen periodiek de aangifte omzetbelasting in bij de belastingdienst. Het betreft dan naast de standaard aangifte ook de in de reisbranche noodzakelijke aangiften ICP.
   

 • Salarisadministratie
  Wij verzorgen de salarisadministratie. De medewerkers krijgen via www.werknemerloket.nl een eigen loginnaam en wachtwoord toegewezen. Hier vinden ze hun salarisstrook en basisgegevens terug.
   

 • Jaarwerk aanleveren
  Wij leveren aan de accountant de aansluitoverzichten vanuit BAS en zorgen voor een juiste aansluiting van de grootboekrekeningen.
   

 • Controle mutaties boekhouding
  Indien je er voor kiest om niet de gehele administratie door Fadiro te laten verzorgen, kun je ervoor kiezen om periodiek een controle uit te laten voeren. Op dat moment rapporteren wij onze bevindingen.

 

Dit zijn de meest voorkomende werkzaamheden. Natuurlijk kunnen wij bijna alle administratieve zaken voor je verrichten.
 
Je bent geheel flexibel in welke zaken je zelf wilt doen en welke je wilt uitbesteden. Ook voor tijdelijke ondersteuning kun je bij ons terecht. In combinatie met BAS voor de dossieradministratie, Exact Online voor de financiële administratie en met de dienstverlening van Fadiro en eventueel gebruik makend van onze partner accountantskantoor Meeuwsen Ten Hoopen, bieden wij een totaalpakket aan dienstverlening voor je reisbedrijf.
 
Wij hanteren een vast uurtarief voor de dienstverlening. Jij bepaalt waarvoor je betaalt! Simpeler kan het toch niet?
 
Voor meer informatie kun je contact opnemen via bas@fadiro.nl of op 038-4537956.

Voor de berekening van de BTW voor de aangifte van het reisbureau, hebben wij een Excel rekenblad beschikbaar.

Als klant van Fadiro kun je gratis gebruik maken van dit rekenblad. Stuur een verzoek hiervoor aan bas@fadiro.nl en wij sturen je het rekenblad toe.

bottom of page