top of page

VOOR WIE IS BAS?
 

BAS is geschikt voor ANVR reisbureaus die voornamelijk reizen verkopen van externe leveranciers, of dit nu pakketreizen zijn of zelf samengestelde reizen. BAS beschikt niet over een voorraad/allotment administratie en in BAS kunnen ook geen reisbescheiden gegenereerd worden.
Online reisbureaus kunnen met BAS ook uitstekend uit de voeten. Zo heeft BAS een (recap)koppeling met Amadeus(Pyton) en Qenner.
 
De grootte van het reisbureau is niet van belang. Een reisbureau krijgt een zelfstandig ingerichte administratie waarbinnen het aantal filialen onbeperkt is. De meeste reisbureaus kennen één filiaal, maar de grootste administraties in BAS kennen ruim 100 filialen of wel 150 zelfstandige reisagenten!
Onze visie is dat het traditionele stenen reisbureau in deze huidige tijd nog altijd bestaansrecht behoudt, mits deze meegaat met de ontwikkelingen. Met BAS gaan wij mee met die veranderingen, sterker nog: zorgen wij voor veranderingen die de moderne reisspecialist alleen maar ten goede komen! Online beschikbaar zijn voor je klant met extra boekingsmogelijkheden (cross-selling) en de mogelijkheid van online betalen met iDeal, maken standaard deel uit van BAS.
 
 
ZRA

Een trend van de laatste jaren is de zelfstandig reisadviseur (ZRA).
Voor de ondernemers (ZRO) die deze mogelijkheid bieden, is BAS ook de meest geschikte toepassing. Het merendeel van de ZRO's werkt dan ook met BAS.
De zelfstandige reisadviseur heeft, zonder installaties, met een computer en internet de beschikking over de eigen relaties en dossieradministratie.
De ZRO beschikt over één overzichtelijke centrale administratie met alle boekingsgegevens van de ZRA's.

Nieuwe wet Pakketreizen

Vanaf 1 juli 2018 moet een reisbureau de nieuwe Wet op de Pakketreizen toepassen. Als gevolg hiervan ben je dan veel eerder aansprakelijk bij boekingen. Je krijgt dan eerder de titel Organisator bij het maken van boekingen voor je klant in plaats van Doorverkoper, zoals dat in de nieuwe wet is benoemd.

BAS zorgt voor automatisch bepalen van je hoedanigheid op basis van de ingevoerde reisgegevens en leveranciers.

SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds

Met de komst van de nieuwe Wet op de Pakketreizen is er ook het nodige veranderd bij SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds. Ook hierin is BAS uniek en zorgt voor een diversiteit aan overzichten die nodig zijn om de juiste afdrachten en aangiften te doen. BAS kan automatisch bepalen of de Calamiteitenfondspremie of SGR bijdrage van toepassing is of niet. Dit doet geen ander ons na!

bottom of page