BAS MODULE IDEAL

Via Mijnreisoverzicht.nl is het mogelijk om de klant de betalingsmogelijkheid iDeal aan te bieden.
Omdat Mijnreisoverzicht.nl een geïntegreerd onderdeel van BAS is, geeft dit een aantal voordelen:

 

  • Een klant hoeft niet naar het reisbureau te komen om direct een betaling te verrichten

  • Een iDeal betaling is gegarandeerd, dus als de klant dit heeft uitgevoerd is er echt voldaan

  • Op het dossier in BAS is direct zichtbaar dat de klant, middels iDeal, betaald heeft


Vanuit het dossier kan aan een klant een e-mail verstuurd worden met daarin een tijdelijke inlog in Mijnreisoverzicht.nl. Op deze wijze kun je een klant actief herinneren aan het te betalen bedrag en direct de mogelijkheid bieden om middels iDeal te betalen.
 
 

Er zijn twee versies van iDeal mogelijk in BAS.
 

  1. Je sluit met uw bank een iDeal overeenkomst, waarna Fadiro deze module installeert in BAS/Mijnreisoverzicht.nl. Je betaalt aan Fadiro eenmalige installatiekosten. Deze staan vermeld op de prijsbijlage bij de licentieovereenkomst of kun je bij ons navragen. Je betaalt aan jouw bank de iDeal kosten conform de betreffende iDealmodule van die bank. Welke module je voor BAS moet aanschaffen is afhankelijk van de bank waarmee je bankiert. Wij kunnen daar meer informatie over verstrekken.

  2. Je kunt ook met Fadiro een iDeal overeenkomst afsluiten. Fadiro maakt gebruik van iDeal via Stichting Reisgelden Beheer Nederland, die een afzonderlijke rekening heeft waarop de iDeal ontvangsten van reisbureaus binnenkomen. Een dag later verzendt de Stichting automatisch de betreffende ontvangst door aan het betreffende reisbureau. Ook hier is de iDeal betaling door de klant direct zichtbaar op het dossier. 
      

 


Welke versie je kiest hangt af van een aantal factoren:

  • De kosten tussen de beide versies. Bij de versie met uw bank betaal je gebruikelijk een vast maandtarief plus een tarief voor elke transactie. Bij de versie van Fadiro betaal je alleen een tarief per transactie, momenteel € 1,00 (excl. omzetbelasting). Welke versie voor jou voordeliger is hangt dus af van de kosten bij de bank. Over het algemeen geldt dat tot 50 transacties per maand de versie van Fadiro voordeliger is.

  • Fadiro en Stichting Reisgelden Beheer Nederland het vertrouwen geven dat de betaling bij je binnenkomt. Indien je kiest voor de versie van Fadiro dien je te beseffen dat de gelden van de klanten in eerste instantie op een afzonderlijke rekening van de Stichting binnenkomen. De volgende dag maakt de Stichting het geld aan over, maar je dient je bewust te zijn van deze werkwijze. Je geeft ons dus het vertrouwen in de afhandeling hiervan. Vele BAS gebruikers hebben dat echter al gedaan en als je ons kent .... Meer informatie over Stichting Reisgelden Beheer Nederland: www.stichtingreisgelden.nl.


Kiest je voor versie 1, neem dan contact met ons op.
Kiest je voor versie 2, klik dan hier en onderteken deze aanvulling op uw licentieovereenkomst.
Na ontvangst door ons kunnen wij dit direct activeren.

 

Vraag en antwoord